Den där Kärleken"Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet"

Kärleken har kommit och knackat på min dörr, jag kan fortfarande inte tro det är sant....

Ni vet hur det är att vara nykär, eller att ni "älskar" någon men ni vågar inte säga det till personen ifråga, jag vet. Det är jobbigt som in i ******. Men tänk när man stöter på den riktiga kärleken, då man är två stycken som tycker om varann, det enda som betyder något. När man ler så fort man ser han är inloggad på MSN, man ser hans nummer på telefonen att det är han/hon som ringer just dig! Jag trodde aldrig jag skulle få vara kär, uppleva känslan av att någon tycker om mig så mycket att hela dens värld bygger på ord man sagt...Det enda man vill är att hålla den där personen i handen titta in i dess ögon och säga att man älskar honom/henne...Jag har aldrig trott man kunde älska någon så mycket, trodde kärleken bara var ett påhitt och att man snart skulle tröttna, men så är det inte, var dag så tänds den där gnistan igen...
 

Jag älskar dig Kevin<3

Jag vet jag vet....

Jag "lovade" att blogga men det händer så mycket, både gott och ont....

Uppsala och Cultusutbildning

(Jag vet att jag inte uppdaterat, detta har en och annan orsak som jag inte tänker gå in på här i bloggen, kanske senare...)

Som rubriken tyder sitter jag här, nervös som fan och bara längtar tills tåget går, hela jävla sommaren är detta vad jag väntat på. Idag om exakt sisådär en halvtimma går tåget till Uppsala för ett besök på skolan Cultus:) Hinner inte skriva mer nu men jag lovar att uppdatera när ajg kommer hem;)


Kämparglöd hos Louise och en ny idrottslärare....

Idag var det så gott som första gången på två år jag hade idrott...med konditionstränign...och att det var konditionsträning fick jag då veta, herregud vad jag "kämpade" haha xD Men Louise jag måste berömma dig(a)

Har även en ny idrottslärare och ja jag ska inte säga för mycket men Gud hjälp mig!:@

Nu blir jag skraj!

Satt och kikade på Kandidaterna på tv4Plus och medans det avr paus så kikade jag in på Aftonbladet! Och vad står det inte då om inte: Mördare RYMDE från psykvård i Dalarna, Säter! Jag "bor" i Säter nu blir jag fan rädd, visst jag bor en mil utanför men jag går i skola där, jag tränar där, jag har vänner där. Senast igår sa min mamma att "det aldrig händer någonting där" nu börjar jag tveka. Visst jag tror inte han är dum och stannar i Säter men ändå...fan nu är jag skraj.
Ni måste läsa här!Bild: Aftonbladet.

Med kramp och kämparglöd...

Har jag varit så (jävla) duktig och simmat 1500 meter på mindre än en timma:D:D:D:D Okej vad e det med det men för mig är det så jävla kul...men som rubriken tyder fick jag lite kramp då och då?;)

Jag tävlar ännu en gång;)

 Denna gång hos Ferhat :D Kanon trevlig kille som alltid e bäst haha;)


Inget osguld?:o

Vad är det som händer?:o vi som alltid fått/tagit på många medaljer... Har vi ingen svensk som vi glömt bort som kan he oss en guldmedalj? Var man sig tid att tittar på denna tävling och på fixar vi inte ens en medalj... Okej kär tycker synd mm svenskarna men ändå!

Då sitter vi åter här

Vid frukosten och bloggar. Jag som skulle slänga in ett par inlägg om dagen, vad hände med den idén?
Fredag, en dag man får "slöa" lite eller? Förr var det alltid så skönt att komma hem efter skolan på fredagar vid halv fyra (!) nej ni, nu e jag inte hemma förrän vid halv fem (!).


Efter skolan står bad på schemat, eller ja simning. Ska dra till Skönvik med Louise en vända, sen får vi väl se om det blir nått UH för mig, tänkte nog flörta med pappa lite så kan han komma och hämta mig, har ju så mycket reklam denna helg! Ush fy och blä....

Nej nu blire att packa det sista....

Frukost

Från av att avskytt frukost har ag blivit pesonen som måste ha frukost innan jag är männsika. En del måste ha kaffe mm...men jag måste verkligen få dn där mackan och glaset med (helst) ramlösa...Vad är erat måste på morgonen?

Den där skolfotograferingen

Då var det åter dags för den där skolfotograferingen, då alla måste sätta på ett falskt leende titta in i kameran utan att blinka när tanken går genom huvudet, "sitter tröjan fet, syns finnen,bla bla bla" Jag hatar det...OCh kläderna, e det ett måste? Vi får se om jag  överlever dagen så säga ;)

Nu ligger den bredvid mig
Nu ligger den här bredvid mig, väntar på att bli läst. Jag fuksar inte jag tar till lite hjälp på traven helt enkelt. Ska jag vara ärlig tyckte jag det i början var idiotiskt att betala närmare fyra hundraspänn(!) för en inbunden tunn bok, men nej jag tror inte det avr så dumt i alla fall... Denna bok får en att inse att jag behöver inte vara ett geni för att lykas. För skolan är till för att lära sig, ingen kan gå när de föds, det handlar helt enkelt att komma på hur  man ska ta de där första stegen ut i livet. Och nu jäklar vad jag ska satsa...ingen annan ska hindra mig, jag ska inte bli klockarskolans bäste elev. Jag ska bli den elev jag vill och känner för att vara, och jag har insett att man behöver inte avra Einstein för att lykas, jag behöver bara var Josefine Gabrielsson, en engagerad och målmedveten tjej...

Sluta ta skit

Alla ni där ute som på ett eller annat sätt tar skit, sluta genast!

När skolorna börjar ja då drar verkligheten igång. Läxor, vänner åteförenas, rutiner införs...sen kommer man till alla dessa svek. Jag vet själv hur det känns... Flera gånger om, det kan vara så litet med ändå så stort...


Det jag till slut lärde mig är att jag kan ignorera precis som (denna person) Jag har aldrig varit vän med denna, denna person vet jag bara vem det är. Jag har ett år kvar. Ett enda år kvar. Sen kan jag lämna allt detta bakom mig. Ett enda tips för er alla andra, sluta ta skiten, tro inte det alltid är ni som gör fel! IGNORERA! Det är det enda jag har att säga...ignorera...och till er som nu gör att folk får utstå det, skärp er...behandla andra SOM NI SJÄLV VILL BLI BEHANDLADE!

En låt som hjälpt mig enormt mkt, kasnke sorglig vad vet jag men ändå...Jag ville lämna allt gammalt, visst men inspererades av en viss person, hon vet vem hon är(L) ( Vi klarar oss utan den personen, livet tar inte slut, vi har varann<3<3

Ben sträckare och no

Står här och väntar på att få att få återgå till no lektionen;) det bästa med de första dagarna är att allt går så lungt ...fast för min del hade det kunnat vara lite mer "seriöst" men men det lär väl komma;)

Tidiga mornar och stadig frukost....Snart börjar jag faktiskt tro på tv reklamen...

Något jag märkte att jag behöver inte äta något mer underdagen men FRUKOST är något jag nu måste ha! Helt plötsligt...Känns som att dagen inte kommer funka annars. Så hur vedevärdig jag än tycker filen är så måste jag äta den....Lika det här med att komma upp klockan kvart över sex och göra frukost...inte hitten men men...Jag måste och det känns ändå skönt att kunna nu sitta här, ta en halvtimme på mig att äta frukost och sedan bara borsta tänderna och gå till skolan.

Idag börjar skoldagen med SO =D (ett av favoritämnerna) Där vi även fått en ny lärare, ska bli kul att se hur det
 funkar. men jag måste väl hålla med om att en so lektion på i och en halvtimma var lite överdrivet långt men men... Man får helt enkelt göra det bästa av situarionen:) Hur ser erat schma ut?

Det roliga är att titta på vädret, ser ut att skymta lite sol nu :)

Och idag kommre det "säkra beskedet om nästa veckas....." Ja ni, ni får veta mer sen;)


Måste nu återvända till SMS.andet av en person;)

Back on Track!

Nu ska jag verkligen börja ta det här bloggandet på allvar. Okej skolan är prio 1 men ändå....

Vissta jag har sagt, eller har jag inte det att jag ska skriva "seriösa" inlägg...inte bara idag regnar det, jag gick upp 07.17. och gjorde frukost omelett bla bla.....Men idag får det bli ett "oseriöst" inlägg-.....

Jag som varit så duktig att vända om dygnet totalt denna sommar. Inatt kunde jag inte somna förrän två och ni vet kvällen innnan skolan börjar. MAn ser till att ha allt iordninggjort, i varenda minsta detalj. Och Gissa vad? jag kom upp klokan kvart över sex! Credits to me:O Skoldagen bestod väl mest av introduktion men igår kör det igång på allvar, fyfan vad jag längtar! :D (Ursäkta ordspråket) Fast jag skulle vilja ta ett snack med rektorn, att sluta fyra på en fredag var ingen hitt....

Men men...Som sagt...ska ta bloggandet på större allvar nu:) Just i denna stund har jag fått gå in i rollen som mamma då min kära moder varit så duktig att stuka foten haha..så nu är det bara ännu mera som ska göras xD

Det får bli allt från mig ikväll...kommer en uppdatering imorgon bittie:D

Jag har sett Orlando Bloom i kalsonger! :O

Okej inte i verkliga livet, jag är inte den enda. Alla som sett Elizabethtown har sett han vandra omkring i randiga boxerkallingar. Men är han inte FÖR snygg!? Men en klippning skulle nog inte passa fel men ändå...Ögongodis...på 1000% nivå!

Mina ögon fylldes av tårar...Louise, dina ord var så vakra, mina ögon fylldes av tårar. Du vet att du alltid kommer ha en plats i mitt hjärta! En speciell plats, vi är ju förlovade du vet;) ( Läs tidigare inlägg, jag är hetrosexuell) Du har funnits där i vårt och torrt. Alltid hållit min hand och lovat att allting kommer ordna sig. 

Sjuan började, jag var sjuk. Självklart. Nu skulle varenda en hitta en vän att vara med utom jag. Men så fanns det den där Tjejen Lousie, som också var sjuk. Kanske skulle vi kunna bli vänner.  För två år sedan hoppades an man nästan bad för att vi skulle bli vänner. Idag står vi här bättre vänner än alltid. Vi har med om gott och ont, bra och dåligt. Du har berättat dina djupaste hemligheter för  mig och jag för dig, och jag lovar de kommer alltid vara förseglade bakom mina läppar... Så hände den där incedenten i våras, vilket jag inte kommer gå in på då mitt nya liv startat. det förändrade allt ,Vi blev nu starkare än någon, tillsammans skulle vi klara allt. Du var ledsen jag var ledsen. Jag kommer ihåg alla sjukhus besök du var med på. Gången du fick följa med mig från lägret, du lämnde det som var så kul endast för jag skulle ha dig där (kändes det då som) . Alla gånger du hållit min hand då de stuckit mig, suckat högt när de sticker fel så de fattar att de gör en illa. Gångerna du legat och hållit i mitt huvud tittat mig i ögonen, när jag fått morfin så jag ska veta att du finns där, världen snurrar inte. När du vandrade genom korridorerna på Karolinska för att hitta en ledig hiss. Jag önskar jag fick vara med och upptäcka de roliga sakerna;) Sjukhus brukar aldrig vara "trevliga" man vill inte vistas där. Men du gjorde det behagligt om inte underbart!  Jag har så mycket jag vill skrika ut men jag får inte fram ett ord. Jag kan bara beskriva dig med en mening till... Jag älskar dig, det kommer jag alltid göra, i mot eller medgång, det är ju vi Louise och Josefine , Bonnie och Clyde, Jag älskar dig! Idag skulle jag knappt setst här med datorn och skriva dessa ord om det inte var för dig! Sara Louise Wiktoria Sälgström Bredwad! <3<3<3<3<3<3


Ni måste MÅSTE kolla hennes blogg här!

Tillbaka vänt dygnet och snart drar det igång.

Snart drar verkligheten igång. Äntligen! Har saknat de här tidiga mornarna...Bussrfesan till skolan...bussresan hem... aja nu drar då det i¨gång..Lär väl inte vara lika förtjust sedan xD Men nu är det sista året sen öppnar sig en ny värld, nämligen gymnasiet. Och jag längtar redan...MEn det känns liksom som man vill att det är nu man ska börja gymnasiet att det är nu allting ska dra igång. Men antar att det är för jag vet vad jag vill, eller ska jag vara ärlig har jag ingen aning. Jag vet inom vilket område men nu på lsutet har jag fått upp ögona än mer för det när man hör om allt som hämde. Är jag säker, spelar jag korten rätt?


Jag vill hjälpa

Är ni som jag och klarar inte av att se en alkoholist med trasig kläder eller en hemlös man leta pant och mat i soptuner. Blir ni så ni vill bara gå och krama om som ge dom hundringen ni har i plånboken och se till att de får hjälp? Tänkte på det idag när jag satt och väntade på att bli klippt och så såg jag alkis efter alkis gå förbi, hemlös efter hemlös, med trasiga kläder, magert ansikte...Bara tanken över att jag har det så bra som jag har det får mig nästan att gråta. Jag stod där och visste att 500 hundringen låg i plånboken så slog mig tanken, vad gör han om jag går fram ger han femhundringen och ber han använda den väl? Är ni också typen som vill hjälpa?  Allt jag vet är att jag verkar vara ganska säker på vad det är med mitt liv nu....Vad vill ni?


Vi får besök från Ecuador

Eller ja snarare sagt farfar men ändå...

Ni vet alla dessa olika faddergalor och allt möjligt som finns, det har jag förut tyckt varit vettigt att det finns men inte brytt mig mer än så. I Måndags fick jag och min familj sätta oss i bilen upp till Rättvik. Där fick vi då träffa min farfar m. fru och deras fadderbarn från Ecuador som kommit på besök.  Eller ja han är väl inte barn längre utan 21 åt gammal men det var så kul så attt få träffas. Sedan han var sju år gammla har han bott i en av de många SOS-barnbyar. Han har fått växt upp med trygghet, kläder, mat och utbildning.  Med sig hade han en handledare om man säger så. Hon jobbar i barnbyrn som José bodde i. Nu när han är 21 har inte längre rätt av vad jag förstår att bo kvar men får hjälp att stå på egna fötter. Och det var så underbart roligt att få träffa dem. Även om vi inte pratade mycket så hadfe vi så roligt endast av ett program på Google, då vi inte kuned så bra spanska och de inte så bra engelska så hade min farfar då fixat fram ett programm som gjorde att de skrev på spanska så översattes det till Svenska och tvärtom. Med som hade de presenter med sig från Ecuador som jag senare kommer lägga in en bild på vad jag fick. Vi fick se kort mm och i efterhand blir man bara rörd av tanken av allt han gått igneom och med tanken att han stod där i stugan med ett självförtroende större än mount everest, ett leende på läpparna och såg riktigt glad ut.

Det får en själv att tänka. Jag som tjänar pengar, skulle det för mig som tjänar relativt mycket, vore det då så hemskt att skänka 100-200 kronor varje månad? Skulle det vara så hemskt om jag gjorde det, kanske inte skulle kunna köpa multum med saker varje månad men vad är det emot att få hjälpa ett barn till en ljusare framtid? Det här är något jag verkligen måste  få tänka igenom och förhoppningarna är att jag om inom snar framtid ska ha ett eget fadderbarn...

 https://www.sos-barnbyar.se/Stod-oss/bli_fadder/Pages/default.aspx Gör även ni ett barnsframtid ljusare <3

Vad jag fick....

Fick en fråga på vad jag fick när jag fyllde år..Jag gör väl en lista, enklast så.

Jag fick:

En bärbar Dator med tillbehör såsom mobilt bredband, trådlös datamus.
Kondomer, och ja det var Louise jag fick dem av xD (Louise var du tvungen? xD)
En dag kräm och en ögonskugga från MakeUp store.
En fodrad Munkjacka från H&M och en mascara.
Två ljusstakar i turkos färgton.
Pengar.
En fotlänk, halsband och en blus.
Film


Samt att Louise och jag "förlovade" oss...(TA DETTA INTE PÅ FEL SÄTT) Hon bjöd ut mig på middag och så frågade hon om jag vile fortsätta vara hennes bästa vän livet ut och så fick jag en ring, dock siter den på höger hand;)

Morötter och kondomer = Plast på en morot

När man bli 15 innebär det ju ävven att man blir byxmyndig. Och detta ville Louise förtydliga genom att köpa mig kondomer. Ett tiopack fick jag, inte för jag vet när de ska komma till använding men ändå xD

I alla fall skulle Lousie avra så snäll at ha seualundervisning för min syster och mig, även min lillebror Anton som satt med i köket:)

Så Lousie visade hur man satte på en kondom, på en morot...det var bara det att ett par sekunder senare tågar min pappa in i köket och Anton utbrister " Pappa louise sätter plast på moroten!" Gullig, Ja det är han (A)

Lika imorse när de skulle grattulera mig så öppnade jag ett par packet med dels ett modem i och en med en trådlös datamus. Så jag började ana att jag skulle få en dator men var inte säker...jag kunde ju lika väl få saker till den efterssom jag sagt att jag skulle köpa en... Så när jag har sista paketet kvar säger Anton "Josse ska du inte öppna din dator då?"

Ja ni jag kan inte göra något annat än att Älska han. men det finns en till "man i mitt liv" jag älskar och du vet vem du är <3

Detta laptop skydd köpte jag iidag på telia för 269 kroner. Det pinsammaste var att killen i kassan glömde larma av det xD

Det här med datorer...

...är verkligen inte min sak....Fick en bärbar dator idag av mamma pappa och farfar:) Tack! men den är så komplicerad? Gör fel hela tiden haha men men man lär väl lära sig så småningom:)

VAr till morfar idag och blev grattad...Ush tårarna rinner ner för kinderna när man tänker på det...JAg älskar han ¨så mkt...

Då var man 15

Fastän klockan är strax efter två bara (på morgonen) har jag hunnit få de bästa presenterna.

* Orden från Dig du vet vem du är<3<3
* En resa! Mamma och jag ska utomlands i Maj :D Inte bestämt var men ändå:) Tack mamma:)
* Sången från dig Anton, mina ögon fylldes av tårar^^<3

Okej att fylla femton betyder att man får lite mer möjligheter med livet om man säger så xD

Jag får tex:

* Gå på barnförbjudet^^
* Köra Moppe (docj vill inte jag det då men ändå...)
* Man blir byxmyndig...okej inget speciellt tror inte det är många som följer den lagen men ändå...Jag gör xD
* Sista året på Grundskolan Närmar sig! xD Dock ej för alla men ändå....

Men herregud, vad är det som händer?Okej jag brukar inte vara besatt av skavller förutom när det gäller att jag måste ha nyaste Se & Hör varje Onsdag men det hör inte till saken. När blev Lindsey Lohan ihop med en Tjej? Tydligen har det stått om det jättemkt mm enligt alla andra men jag har inte lagt märke till det eller!  Är det bara jag som inte hänger med i svängarna? Jättekul för henne, eller ja vad man nu säger. Okej tro nu inte jag är emot homosexuellite...tvärtemot jag är för det! Jag tycker det  inte finns något vakrare än att man vågar stå för den man är. Leva med den man vill...vare sig den är äldre yngre..kortare eller tjockare...av samma eller motsatt kön...Kärlek är bland det finaste som finns och det är något alla borde få känna...<3

Det går fortBlir jag verkligen 15? Jag tyckte nyss jag fyllde 13...Har det gått ett helt år sedan jag blev 14?:O Var tar tiden vägen? Ska det fortsätta i denna takt lär jag väl vara 80 innan jag ens hinner med. Jag menar hur HEMSKT är de tinte att ens egen mamma ligger snäppet före när det gälller nyheter såsom 08:orna? Jag får nog ta och lusläsa tidningen....Men imorgon ja då ska det firas....haha nejdå...ett sillsamt firande...imorgon blir jag femton....byxmyndig...moppe...jaja och all sån skit xD

Chokladtårtan

Tänkte vara så snäll och dela med mig av detta "underbara" recept...^^


Ingredienser: Kakan

150 gram smör
1½ dl mjölk
2 ägg
2½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
3 msk kakao

Chokladmoussen:

150 gram mörk blockchoklad
2 äggulor
2 msk starkt kaffe
2 äggvitor
2 dl visp grädde

Chokladglasyr:

2 msk kakao
3 dl florsocker
1tsk bryggmalet kaffe
2 tsk vaniljsocker
50 gram smält smör
3 msk mjölk

 Steg 1 Kakan: smält smöret och blanda ihop med mjölken. Vispa samman ägg och socker, poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakaon i en bunke för sig. Rör ner äggsmeten varvat med mjöklblandningen. Häll i en väl dmorrd brödad form och grädda i 40 min i 175 C ( i en ugn) eller tills den är genomgräddad. Låt Svalna! (OBS! Jätteviktigt om ni inte vill få en "smält" och lutande tårta xD

Steg 2 Choklamoussen: Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad. Rör ner äggulorna och kaffet. Vispa Äggvitorna till hårt skum, vispa även grädden var för sig. VÄND! sedan ner de olika "smetarna" för att behälla moussens fluffighet. Ett samrt tips är att vänta tills chokladen svalnat. Lägg på Moussen på kakan som du delat i två lager. Se till att kakan är kall annars smälter moussen och den blir...ja...förstörd...

Steg 3 Glasyren: Rör samman Ingridenserna till glasyren  och bred över tårtan och runtom...Strö över Dekorationer såsom silverkulor tex (ÄTBARA!) Av egna erfarenheter behövs det mkt mera florsocker för att få en "fast" glasyr.

Hoppas det smakar:) Ett smart tips från mig är att ta endast en liten bit den är jäkligt mäktig xD

080808

Var det bara jag?

Som inte fattat det där med 08:ornas år betydde? Jag tänkt varför får de ett speciellt år bara för de är stockholmare (ta inte illa upp nu) Inte förrän idag (!) Fick jag reda på att det har med riktnummret att göra...OCh det fick jag veta av en 35 åring...Herregud...det gäller och hänga med i svängarna här....

Då var det igångDå var det igång...på riktigt...080808...okej varför jag skrev det har jag ingen anning om...

När jag var mindre var skidåkning, friidrott, fotboll, handboll mm det roligaste att titta på på Tv:n ...nuförtiden blir jag galen när den vanliga tv tablån störs av dessa...Okej GoldenLeag, VM och OS då går det...Vid OS är det till och med kul. Och nu har det dragit igång, OS i Peking (Bejing) 2008. På 08:ornas dag....Perfekt....OS 08 startar 080808...okej jag tjatar om det...än sen? Det är min blogg;) Så hur tror ni det går för Sverige då? Ska jag vara ärlig tror jag det kommer gå ********* Visst vi har bra Idrottare men vi har så litet utval i jämnfört med vissa länder såsom USA, Kina, Ryssland...Men men vi får försvara den blågula flaggan:) Vad de än gör så är det deras bästa och man kan inte begära mer....

Tiden går fort när man har roligt....                         ....men om man inte har roligt då?              Jag trodde aldrig att ett år kunde gå så segt. Så gott som varje dag har jag blivit påmind. Bara genom att öpona byrålådan med tröjan jag köpte i, eller kanske titta igenom de gammla bilderna. Jag vill dit igen! Det var som ett andra hem ( xD) Jag kan till och med se lägenheten vi bodde i från denna bild...tårarna rinner...en och en... Jag hade en underbar tid...vill uppleva den tiden igen...igen...och igen.....


Filmkvällen...

Coverfield:
I vanliga fall är jag ingen stor beundrare av "overkliga" filmer men denna gillade jag. Hela filmen var inspelad med en enda kamera så man fick verkligen följa karkatärerna och leva sig in i filmen. Och är ni som jag "lite"  fega, titta INTE på den ensam... Det var tur jag hade en person bredvid mig och en person i telefonen som kunde förvarna mig... Dock var slutet på tok för dåligt men se filmen ändå;) Den var runt 70 minuter lång endast men kändes som man bara tittade i en halvtimma....Så säg att jag hade fem J att ge ut skulle den så få
Betyg: JJJJ ;)

Definitely maybe: En underbar film som man fick tänka lite innan man kom in i filmen. Definitivt sevärd i alla fall. Handlar om en man, pappa till sin dotter Maya som ska berätta historien om hur han mötte sin mamma. Han blir tvungen å hon får för sig att vara ett misstag då de i skolan redan fått läsa om "blommor & bin"...Filmen spelar sig bakåt på 90-tlet och beskriver hans liv...vilka han dejtade...hur jobbade han mm. En berättelse som fängslar även denna sevärd:)
Betyg: JJJJ ;)

Filmkväll

 

Det nalkas för filmkväll;) 

Jag och underbar Lousie ska snart lägga oss under täcket och titta på dessa två filmer, en skål popcorn och ett glas Ramlösa...De finns de som får höra av sig...och jag tror själva de vet vilka de e;)<3

 

Att sverige ska ha bra sjukvård har vi ju hört...

...men kan vi lite på det?

Mer och mer träder dessa brister bland läkare fram...Här och var dör en och annan för läkarna inte tagit patienterna på allvar eller felbedömt läget. Det här är Sverige, det bara inte hända. Okej en gång kan alla göra fel men det får inte häända för ofta. Speciellt inte när man har en annans liv i ens händer! Nu gäller ju inte detta alla läkare men ändå...Ta tex Bodil (klicka på namnet så öppnas en artikel) Hon dog dagen efter hon fått höra att hon var deprimerad...i cancer(!)  Visste det finns hypokondriker. MEn bara för det finns, man lär väl ändå ta patienten i fråga på allvar först innan man gör sin bedömning?

Nu kanske jag verkar väldigt fördomsfull, och jag behövde bra få ur mig detta....Och sådant här gör det så svårt för en att bestämma sig...Ännu är det tidigt men vill jag inte bli en läkare som tar patienten på allvar? Eller vill jag bli ambulanssjuksköterska?Bild: Aftonbladet
Kan man göra annat än gråta?

Låten jag nämde i tidigare inlägg har jag hittat...var gång jag lyssnar rinner tårarna...en efter en. Lyssna på den. Speciellt de första meningarna så förstår ni nog hur jag menar....


Jag glömde...

Jag brukar inte göra reklam men en gång är väl tillåtet;) Måste be er alla att rösta på denna blogg. HAn förtjänar verkligen första platsen;)

Det är sommar...och nu är den över....När morden i Midsommer drar i gång då är det sommar...på riktigt...ja och nu när det slutar då är somamren över...

Och det är bara skönt. Kan inte skolan börja redan nu på måndag? Har börjat blivit uttråkad av att bra gå runt här hemma...Nu är det bara ett år kvar sedan får jag lämna denna (läs skit) skola och börja om på nytt...

Fick en och annan dålig nyhet jag inte vill gå in på=/ Men den fick mig att tänka starkt på en låt jag hörde på MacLoeds döttrar för inte alltför länge sedan....refrängen gick  "have I told you that i love you, today?" Och det får verkligen en att tänka till. Var dag kan bli den sista utan att man vet om det. När det gäller livet finns det inga garantier. Så hur kan man säga till en person att  "du har ungefär 6 månader kvar att leva" De kan lika gärna ha 48 timmar....Så har jag sagt till dig att jag älskar dig idag?

Jag ska....

Det är grymt mycket lättare och säga att man ska än att genomföra det.

Jag menar hur många gånger har man inte sagt att man ska börja spara...det är det där ordet ska som ställer till det. Varför gör man det bara inte?

Okej kunde inte hålla mina fingrar från den där underbara klänningen (som jag enligt Louise var TVUNGEN) att köpa och de där fina armbandet...och de där söta halsbanden...och mobilladdaren behövde jag verkligen;)

okej jag låter det gå för denna gång men annars så måste jag ta mig fn spara....är ju nästan pank xD Eller ja jag har lite pengar att hämta ut;)

                                                       

Det där med Sjukhus...

Jag har alltid och kommer alltid hata sjukhus! Är der bara jag eller får ni andra också en liten obehaglig känsla när ni närmar er sjukhus? När ni kommer in genom entrédörrarna och ni vill bara vända och springa därifrån. Ett tag såg hjag sjukhuset som ett "andra" hem vilket inte alls var roligt...och jag hoppades att jag skulle slippa sätta en fot där på flera år. Men idag återvända jag. Följde med En vän (louise) till läkaren.  Och direkt när jag närmar mig, kommer den där känslan. Känslan då det vrider sig i magen och man bara vill komma därifrån... Allt gick i alla fall bra och alla kom ut levande, ja även Louise;)

Det konstiga är ändå att jag så jätte jätte gärna vill jobba på ett sjukhus, blir hela tiden osäker som på vad jag vill jobba med, antingen sjukvådare i en ambulans eller barnmorska, eller läkare xD  Jaja när tiden är kommen vet jag nog ;) Har ni egna "sjukhus erfarenheter?" Eller vad tycker du om sjukhus och vad vill ni bli?:P Berättra:)Jag tipsarKöpte denna kräm sist jag var på stan, jag måste säga det den ÄR underbar.
De hade rea på Åhléns och jag slog till och köte den. Var lite skeptisk till att den skulle lugna ner hudittitationer men vet ni vad? Den hjälpte. Nu slapp man de kliande myggbeten. Lite kräm och mna visste inte längre att man hade ett. 
Fanns en hel serie men jag var just efter en bodycreme så detta passade mig. Men vem vet, edn produkt du är ute kanske även den finns att fynda;) De hade en hel serie, orkade aldrig kolla igenom hela....

Ca pris: 95 kr (71,50 kr på rean)

Back on Track(Äntligen)
Klockan är halv nio och jag sitterhär, färdig sminkad, färdig klädd det är bara frukosten som sknas. Jör och häpna, dagsrytmen är återvänd... Hur många gånger har jag inte setat med sprängande huvudvärk hela dagarna på grund av att jag sovit på tok för lite...Nu är det ändring med det. En rejäl frukost ska det bli också.

Intressant för er att veta men för mig är det super :D Tror jag skulle bli att må så mycket bättre om jag fick in lite rutiner....

Så nu är det mindre än en vecka kvar då tills man fyller, kan man äntligen börja räkna ner;)


Den där saftenPå senare dar har jag aldrig varit speciellt förtjust i saft, eller "släta" drycker. För mig ska det vara bubblor. Helst Mineral vatten. Men mineralvatten gör ju som allting annat och kostar en hel del att dricka ett par liter var dag. Men då är det tur att de har kommit med den underbara Soda Streamen, visst det var på ett år sedan men jag kan lova er, här hos familjen Gabrielsson/Persson går den på högvarv. Speciellt jag kan dricka litervis av vatten från den.

Men nu åter till rubriken. Jag bestämde mig vid nyår att låta bli sllt som hörde till kategorin onyttigheter, det vill säga chips, godis, dricka.... Sen igår var jag på affären och hittade den saft. Och jag som inte är överförtjust i saft slog till och köpte den ändå...lät gott med grape..( har fått ett sådant sug på det ) Så när vi återvänt hem blandade jag med vatten och tyckte det smakade som läsken "grape Tonic" utan bubblor.

Så idag blev det tester här hemma. Gjorde som vanligt mitt bubbelvatten när det var dags att äta, vilket vill säga vanligt kranvatten i Soda Streemen. Jag blandade till lite starkare "saft" med vattnet och vips så hade jag en sockerfri Grapetoninc "läsk". Tycker till och med att detta var godare(!) Så ni som har en sodastreem och vill vara lite nyttigare gör som jag, blev supergott och svalkande ;)Städdag


 


Något jag aldrig gillat är att städa. Men idag fick jag ett sådant där ryck man bara får ibland och ville helts plötsligt rensa lådor, storstada. Sagt och Gjort. OCh det behövdes, verkligen... Jag tog före och efter bilder xD Ser ni skillnaden?


   


Jag vet mycket blandad "stil" med möblerna men rummet är inte klart, än i alla fall...Först måste jag till IKEA ;)


Min LördagskvällDetta är av vad min lördagskväll kommer bestå av xD
Det och ett glas bubbelvatten framför Las Vegas jag som vela blogga......


Jag tävlar!

Det är otroligt, för så gott som första gången tävlar jag på en blogg(!)

Läser denna persons blogg dagligen, är så beundrad över hur stark hon är! Man blir fångad av det hon skriver så lätt, är inne flera gånger om dagen för att se om en Liten uppdatering har kommit ;) TuMadre, hennes blogg MÅSTE ni kolla in ;)

Jag är i alla fall med och tävlar om detta:Och det var SÅ enkelt att ens ingå i tävlingen:)Ni kan ju gissa till vilken lite skit jag tävlar om det för ;)

Det skulle vara kul att veta vilka det är som läser. Släng bara in en liten komentar med erat namn eller något, för att jag vet att ni läser;) Skulle bli jätteglad :D

// J
Angående Headern...


Louise,  min bästa vän. Hon betyder grymt mycket för mig och en vardag utan en henne? Det kan jag inte ens föreställa mig. Hon och jag har genomgått så mycket tillsammans. Det jag trodde skulle splittra oss har bara gjort oss tättare och närmare varann. Älskar dig <3<3Min syster (kolla in hennes blogg, har lovat att göra reklam xD) Min syster betyder för mig mycket. Men det är inte förrän nu på slutet vi kommit varandra mycket nära. Jag  har alltid älskat henne och kommer alltid att göra det men det är nu vi två börjat "umgåtts" vilket har gjort mig SÅ glad<3<3


Anton, kom som en gudagåva. Han är min lillebror. KOmemr alltid vara min lilla bebis även när han är 30 år xD Han har fått mig att se de ljusa stunderna i mitt liv. Älskar dig så otroligt mucket...allt du säger får mig att smälta...varje kram får mitt hjärta att ta ett extra slag. Jag älskar dig lillvännen min <3<3<3

Dessa tre personer som finns i Headern betyder så otroligt mycket för mig, därför förjänar de denna plats! JAg älsakr er och det kommer jag alltid göra. Ni har varit med på en otrolig resa genom gott och ont, glatt och sorgligt.
Men som vi säger (även Anton) Girlpowers, det är vi det<3<3


// J

Hur kunde jag glömma?

Hur kunde jag glömma att nämna Petra? Denna underbara tjej som hjälpt mig fixa denna underbara design. har så dåligt samvete att jag inte nämnt det tidigare...Men men bättre sent än aldrig...Kika in på hennes blogg här  

// J

Nattugglor och MSN
Grattis Louise nu är du (läs äntligen) byxmyndig, 15 år idag!

Louise, en perosn man kan lite på till 100%
och lite till. Finns alltid där när man behöver henne
....och när man inte behöver henne. Ser alltid
till alla andras bästa! Jag älskar dig<3

Något jag hatar med sommarlov att jag åtminstonde allrid, alltid lyckas vända på dygnet totalt. Somnar inte förrän 3 tiden och vaknar vid 12..ibland ännu senare...det är tur det finns MSN och andra nattugglor där ute.

Inatt (läs imorse) drömde jag för mig världens bästa dröm. Pratade med en kille igårkväll som "berättade" om jobbet som ambulanssjukvådare, och för första gången någonsin drömde jag om mig själv, 10 år framåt som ambulanssjuksköterska. Och bara Pirret över att få åka för att "rädda" någons liv (dock ej i drömen). Ska jag vara ärlig, Fan vad jag längtar tills skolan börjar igen. Låt bara nian gå fort och låt mig börja på gymnasiet...Av en hel del släktingar och vänner har jag fått svaret  "hur kan man vilja se döda människor, komma till olyksplatser..mm, det är ju inte "kul" "  Men vad vet de om det? Har de arbetat som det? Nej det har de inte. Har jag en dröm tänker jag följa den. Och nej jobbet består inte bara av att se döda människor och komma till hemska olyckor hela tiden. Jag tror jobbet ger en som människa så mycket i gengäld. Känslan av att få hjälpa, få finnas där för någon...Det är min dröm...

// J

RSS 2.0