Vilka åker hem då?

Ja vilka blir det idag som får lämna Let´s Dance, vilka tror ni?

Min personliga åsikt är att (snälla svenska folket) Carl-Jan eller Kitty borde lämna. Carl-Jan må va duktig...på mat och vin men på vals och tango(?)...nja... och Kitty, charmig som få men taktkänsla...nä...Men alla e ju grymt modiga och duktiga som försöker men det är ju en tävling och någon måste ut....
 

Då var det gjort

Igår fick jag ett samtal från en stressad studievägledare som såg att jag ännu inte gjort mitt val till gymnasiet vilket stämde. Så på telefon fick jag igår berätta vilka gymnasium jag nu söker på det priliminära valet, så han kunde fylla i. åt mig. Fick sedan skynda mig in till skolan med mamma för att skriva på papperna som visade att det var mitt.

Jag valde två programm, ett Naturvetenskapligt med inriktining på Naturvetenskap/krimteknink (typ DNA och ja sådant dom gör på typ CSI) och Ett Omvårdnadsprogram med inriktning sjukvård. Jag valde på två skolor, Falu Fri och Mikael Elias Teoretiska gymnasium.

Falu Fri - OP
Mikael Elias - NV

Och hör och häpna, jag valde till och med spanska på båda programmen fastän jag på OP inte är tvungen! (detta endast för om jag fortsätter läsa spanska får jag sedan på högskolan merit poäng ^^)

Så nu håller jag tummarna :-) Men vår underbar syo trodde det inte skulle bli några problem med de betyg jag nu hade...så jag hoppas....

Tja...det var väl roligt :-)

Innan jul var jag och en till från min klass bort på en miljökonferans för ungdomar i Mora, miljötinget. Detta var över en helg och man fick gå på ett par workshops osv. Jag valde att gå på en workshop som hette Rädda Världen, en helt underbar workshop och jag hade så kul!

Innan vi skulle lämna den otroliga tiden vi hade tillsammans fick man skriva upp ett varsitt projekt som man på fyra veckor skulle försöka lyckas med. 
 
Efter fyra veckor skulle man rapportera tillbaka till Andreas och Bodil som ledarna hette (och dessutom var dom bästa!) hur det hade gått. FÖr en gångs skull var jag väldigt sent ute och det var inte förrän nu i januari som jag skrev ett mejl/sms tillbaka om hur det hade gått.

Idag fick jag ett roligt samtal av dom som berättade att jag "vann" boken som skulle gå till någon av de ungdomar som hade valt workshopen. Blev jag glad tror ni? Absolut inte *visslar lite oskyldigt* Jag blev superlycklig! Det kändes som att jag för en gångs skull lyckades med något som jag så gärna ville driva egenom! Jag lyckades...


Ett tag sedan

Egentligen ska jag inte behöva ursäkta mig för att jag inte bloggat och jag tror ingen av er som läser tänker på det heller men jag är sån. Ber alltid om ursäkt för att allt ska bli bra, oavsett om jag har med saken att göra eller inte. Det handlar inte om alltid men en del människor är ju bara så, att de inte ger sig förrän alla andra kommer krypande och säger förlåt.
Har varit sjuk nu ett par dagar vilket har varit väldigt jobbigt. Magont som gör att man gråter kvällarna igenom och inatt hade jag feber. Men men jag lever. Sov inte många timmar i natt men vaknade ändå relativt pigg vid nio. Kände mig inte så pass kry att jag skulle orka med en hel skoldag så det blev ännu en hemma dag.

Ush har varit hemma i närmare 2 veckor nu, men det kan inte hjälpas. Förra veckan gick jag endast på tidsdagen sedan har jag varit hemma, dock är jag ledig imorgon, eller ja alla är det så det är ju skönt. Och jag vet att två veckor är mycket men jag har varit totalt slutkörd nu på slutet. Små tjafs och två dödsfall inom familjen på 1 vecka, lite jobbiga besked och sedan blev jag sjuk. Dock har jag underbara lärare som mer än väl förstår och inte pressar en. Jag vet att det är skolplikt, det handlar inte om det, herregud nej, jag älskar skolan men jag har helt enkelt pressat mig för hårt den sista tiden.

Det posetiva med mig är dock att jag älskar att plugga, oavsett så fastän jag är hemma eller liknande ser jag alltid till att ha skolböcckerna med mig hem så jag kan sitta ett par timmar då och då, fast även det har varit jobbigt den senaste tiden och en sammanfattning jag haft så dåligt samvete över den gågna veckan (som jajg inte skrivit) satte jag igång med direkt i morse och visst, det tog inte mer än en halvtimme. Efterssom det var jobbigt att sitta upp så tog jag lap toppen till mammas och pappas säng, drog upp rullgardinerna, slog på musik och skrev, och mamam tyckte (faktiskt) både två (en om Nord- och en om Sydamerika) att båda var otroligt innehållsrika på sådan liten text, och hon är ju trots allt perfektionist och lärare så jag litar på henne^^

Det är lite roligt. Mamma har alltid varit den här som erbjuder sig att hjälpa osv, medans vissa har föräldrar som inte ens bryr sig och skulle böna och be för lite hjälp men jag har alltid sagt "Nej, det här klarar jag själv" Eller ja, oftast. Visst tar jag hjälp ibland men har alltid känt att jag måste göra det själv för det är bara då jag lär mig så det lär nog bli bättre nu. Dom första nationella är ju redan nästa vecka, då i svenska A och C.  Spännande!

Ett långt värdelöst inlägg men var bara tvungen att skriva av mig, kände mig på något sätt lycklig idag. Lycklig, för första gången på läge!


Vadå, beroende? Nää...eller?

Jag och mitt te. Hur förbaskat gott är det inte? Och speciellt Liptons Svartvinbär eller hallon. Jag har snart druckit te koppar idag och då har jag sovit mellan 10 och 2...Och helgen inleddes med störtböl då affären han stänga innan jag fick mitt te. Och igår fick jag tag på svartvinbärs te. Men det dög ju inte för mig, jag ville ju ha mitt hallon te också! Så när vi på kvällen åkte för att handla lite sista-minuten-varor såsom mjölk så passade jag på att kika om den större matkedjan inte skulle ha det att bjuda på då, men nej då. Stog och svor tyst för mig själv tills jag insåg att jag hade en gammal dam precis bakom ryggen..pinsamt värre...men vadå, jag tillhör väl "dagens ungdomar?"


Om man vill glömma verkligheten

Är mitt eget knep att sätta i hörlurarna (på den högsta volymen helst) och titta på One Tree Hill...Det höga ljudet gör att det känns som man står precis bredvid dom som pratar och sen serien...Jag varnar den är beroende framkallande!


Den är...underbar...




(introt är lite långt)

Den är...underbar...




(introt är lite långt)

Går på spikar

Pratade lite med min moder idag om en sak och det verkar som det ska gå och fixa...Jag hoppas verkligen, jag pallar det inte längre och ska det kunna bli någon ändring är kanske detta vad som krävs. Och jag hoppas nu detta blir av. Visst det handlar om vadå, ett halvår? Men ett halvår är mycket...så det återstår att se efter imorgon.

Någon gräns lär det väl finnas?

Nu har min andra nära släkting på en vecka gått bort. Det lär väl finnas en regel över hur många som får gå bort? Sedan det tråkiga beskedet om en "avslutad" behandling på en av mina käraste...Ush, och livet som redan var tillräckligt mörkt.
Sen kommer dom där tankarna att jag borde ha varit där mera, jag borde träffat henne mera...ush...nu får det vara nog mer tråkigheter!

RestInPeace min älskade gammelfarmor<3<3

Jag diggar Kulturministern

Som vill införa en lag om att modeller som har ett BMI (body mass index) under 18 inte får ja..."vara" modeller... Och Marcus Birro som blir "upprörd" att det inte går att lagstifta sådan idioti (alltså att man inte får ha sådant låg BMI) och han har ju rätt! Ta hon Emma Viklund (stavning?) som enligt mig är smal, inte "normal" utan smal, och hon berättar att vore hon "fortfarande" modell som hon en gång i tiden var så skulle hon inte ha några jobb. Hon är alltså för  "tjock" vilket är rent jävla bullshit! Hon är ju otroligt kvinnlig och vacker!

För mig är det värsta att det går längre och längre ner i åldrarna. Det var som Blondinbella skrev idag i sin blogg ( ja jag följer den och jag håller faktiskt med henne...ibland...sällan dock) att det här med ätstörningar...man har inte en ätstörrning endast om man är anorektiker eller har bulumi, har man negativa tankar eller har en ansträngd relation med mat, ja då har man en ätstörning. Och jag tänker inte komma här och säga att jag aldrig har tänkt på mat på det sättet, för det har jag. Och jag gör det fortfarande. Det går inte en timme utan att jag sitter och fösöker räkna kalorier, hur mycket jag ätit under dagen. Och det har kan ske kanske vid åtta på kvällen och jag kan komma fram till att jag kanske ätit max 700 kalorier och jag får dåligt samvete.

Och jag önskar verkligen inte att det vore så. Mat är en del av livet. Man måste ha det. Och jag har blivit "nyttig" visst jag äter inte kanske dessa portioner med mycket fett och protein och lite kolhydrater men jag äter grönsaker och frukt osv och inte godis osv...men det spelar ingen roll. Jag är inte nöjd med mig själv. Allt som pågår i min hjärna är hur jag ska kunna tappa dom där kilorna osv osv...Jag hatar min kropp. Och det är inte kul när man hör vänner osv säga att man ska vara nöjd, att man är fin och att det kallas kvinnliga former. Jag menar inte att jag hatar dom för jag vet att dom verkligen menar och tycker det men jag kan bara inte ta in det. Sedan är det dessa programm Top Modell osv där dom har några "plus" modeller som ser ut som en helt jävla vanlig person, en person som ser hälsosam ut och då är dom för...ja vadå, tjocka? Jag tror det var för ett par säsonger sedean när de kom och hade inte kläder i hennes storlek som var "våran" 38...det är ju....sjukt!


Jag skulle kunna forstätta hela natten med att skriva ett milslångt inlägg men jag tänker bespara er det och återkomma mer om dett imorgon.


God Natt!


Och kom ihåg! Ni duger precis som ni är!




Då var det dags igen?

Ikväll eller ja exakt denna minut är det återigen dags för Kvällsöppet med Ekdal. Ikväll kommer både Marcus Birro och Sanna Bråding att debattera. Marcus Birro om Trådsmala modeller som blir trådsmala  och Sanna Bråding om Droger bland kändisar...Detta kan bli väldigt intressant. Och sedan, Marcus Birro är ju grymt snygg...eller?



(Detta är Ekdal, INTE Birro!)

Lite vardagslyx

Det är kallt, huvudvärken från helvetet sitter i och vad passar inte då bättre än lite vardagslyx. Så ikväll ska det bli en inpackning, rengöring av huden, scrubba huden...ansiktsmask...tända ljus...boken...och väldigt väldigt varmt vatten....låter det inte perfekt? Fast innan det blir det lite träning och efter väntar en hel hög med läxor...

Nu är den min :-D

Nu är den min, lalalalala! Jag har längtat, och längtat och lääääängtat. Dagarna har kännts oändligt långa men nu har jag den på mitt skrivbord, i mitt rum och nu ska jag få läsa den!!!!


God Morgon Tisdag

NI vet hur de flesta säger att det är så skönt att ducha på morgonen för man vaknar uppp osv osv...jag är inte en av dom. Nu sitter jag här, nyduchad (en varm duch var det) och hålle rpå frysa ihjäl och jag menar allvar. Läpparna darrar, jag har gåshud över hela kroppen och att sängen står där borta varm och go gör ju inte saken bätte.

Många kanske läser innan de går och lägger sig, tittar på TV eller lyssnaar på radion men jag har tagit efter mammas vana nu. Nämligen att lyssna på talskiva! Hallå! Det finns inget mer sövande xD
NEjdå, men jag älskar att läsa, men för att komma ner i varav är det mycket lättare att bara få lyssna till något spännande...det värsta brukar vara att man somnar efter ett kapitel elle två -.-

Nej nu ska skolväskan packas och jag göra mig iordning innan det är dags för skolan...Det avt som jag sa (ännu en gång till min kära mor) att Tisdagar är nog softast av alla, först en och en halvtimmes SO(ungefär) sedan en dubbelelktion i NO innan löunch, låter det inte underbart? Haha. Först gillade jag inte de två lektionenrna alltför mycket med tanken på att man börjar tidigt osv men dom här två lektionerna är oftast de mest händelserika och roligaste lektionerna i veckan^^


Kram alla underbara! :-)

Snart är det dags!

För År 2009 Melodifestival!

Okej, visserligen är det ett par veckor kvar tills det riktigt drar igång men senglar man på startfälten kan man ju inte annat än bara önska den skedde här och nu, det är sannerligen är blandning av allt möjligt i denna lilla smet de har blandat ihop om man säger så.

Men om man ska snegla till det första startfältet, vilka två går vidare, och vilka får en andra chans. Det är kanonsvårt att avgöra men skulle jag nu, efter att ha kikat igenom lite vad de spelar för typ av musik och utan att ha lyssnat på låtarna(kommer säkert ändra mig) Skulle jag nog tro att av de 8 som är :

Nina Söderqvist
Jonathan Fagerlund
Shirley Clamp¨
Scotts
Emilia
Alcazar
Carloine of Ugglas
Marie Sernerholt

Då tror jag nog Marie Serneholt och Emilia kommer få fortsätta och så går Scotts och Jonathan Fagerlund vidare till andra chansen...men som sagt, har inte hört låtarna men det kommer nog ske en hel del förändring efter det^^

Harlequin

Kan man få mer snyfftiga kärlekshistorier än från dessa böcker? Nej jag tror inte det, haha. Jag blev beroende, nere i Bulgarien. När jag kom hem glömde jag givetvis bort vad dessa böcker var för "typ" tills i sommras när jag gick på coop nere i Halmstad, såg böckerna och plockade genast åt mig månadens två. Jag menar, de är ju...underbara! I somras läste jag fem stycken på en två veckors period. Nu har jag ännu en gång kommit in i mitt beroende. Dock så kär jag en annan genre nu. Sist hette den Exklusiv  och nu är det Läkarromaner som gäller. Låter det som lite "dröm/tjej/tant/overklighetsdrömmande" böcker, så ja...det är det, men det spelar ingen roll, dom är underbara! Man blir verkligen...hmm fångad på en gång...Läs Läs LÄS! :-)

(Och dom finns i allt från deckare, till passion, till läkarromaner till spänning...det är en hel serie med olika sorters mumsbitar och de kommer ut nya varje månad :-) )

Ni vet dom där snilleblixtrarna?

Jag skulle nog behöva ett antecknignsblock för att sedan komma ihåg vad det egentligen var jag hade för liten idé att blogga om, det är ju värdelöst att sitta och säga för sig själv : "Det där ska jag blogga om" och sen när man sitter vid datorn ett par timmar senare...är det ju borta...

Jag tycker det är kul

Hur mysig är du egenligen?



(x) du älskar att ligga i sängen och mysa med någon nära
-  Vem skulle inte?

(x) Du föredrar myskvällar framför festkvällar
 -  Har aldrig var "festtjejen" och jag kommer nog aldrig bli :-)

(x) Du bär mjukiskläder minst 2 gånger i veckan
-  Det är ju då man får känna att det är "ledigt" :-)

(/) Du tycker joggingbyxor är skönare än jeans
- Det beror på, favorit-jeansen kan inget slå  haha^^

(x) Du tycker om att kramas
-  Lika här, vem gör inte?

(X) Du kramas minst en gång per dag
- Anton är min personliga "kramperson"^^

( ) Du har partner du ofta myser med
-

(x) Du har blivit masserad
- Och det är bland det skönaste som finns :-D

(x) Du masserar andra
- Det handlar om att ge och ta^^

(x) Du tycker om att ta en fika någon dag ibland
- Fikan på lördagar är helig hos oss^^

(x) Du har sett någon utav filmerna: Titanic, Armageddon, Love Actually, A Walk To Remember
- Den enda jag inte sett är Armageddon, dom andra, ja ni, det är äkta kärleksfilmer det^^

(x) Du dansar hellre tryckare än vildare danser
- Okej, sist jag dansade var någon gång på mellanstadiet så jag ska väl inte uttrycka mig här haha^^ Men jag tror jag skulle föredra det först nämnda...
(x) Du tycker både om att dricka varmchoklad i backen och att ligga och steka på stranden
- Stranden är kul, om man kunde ta bort allt det varma och all sand :-D

(x) Du brukar läsa en bra bok innan du går och lägger dig
- Böcker+Jag=ÄKTA KÄRLEK <3

(x) Du är en lugn person
- enligt dom flesta, men min familj har sett min "onda" sida också haha^^

(x) Du hänger oftast vid bänkarna/sofforna på skolan
- Eller nja, jag tillbringar oftast tiden med att gå igenom den stora korridoren fram och tillbaka annars spenderas det mes världens bästa...

(x) Kompis-middag är aldrig fel
- Dom är väl helt okej, jag menar, vänner lär väl också få tid för varandra, ett partnerskap med någon tar enormt med tid och vänskapsförhållande blir oftast tyvär lidande, vilket är det värsta enligt mig....

(x) Du går på bio någon gång då och då
- Inte alltför ofta men det händer väl :-)

(x) Du tycker om små bebisar
Dom är...et går ju inte att beskriva att se en litet barn, hjärtat smälter ju på en gång!

(x) Du föredrar lugnare cafén än mer högljudda
- Ja ett café är väl ändå inte ett ställe för "fest"^^

(x) Du klär dig inte så ofta i skrikiga färger
- nej de blir ofta mörka eller neutrala färger :-)

(/) Du höjer nästan aldrig rösten
- Både och....

(/) Att ligga i soffan under ett täcke är det bästa du vet
- Kanske inte det bästa men det är inte helt fel...^^

(x) Du har somnat på en lektion
- Förlåt Erika xD

(/) Hoodtröjor och/eller joggingbyxor är din grej
- Kanske inte hoodtröja men joggingbyxor, i like^^

(x) Du kan vara utan smink / håret ofixat i skolan någon dag
- Det är ju det neutrala som är finast :-)

(x) Du har gått på stan i joggingbyxor
- Självklart, inge fel med det :-)

(/) Du föredrar finare restauranger framför McDonald's/Max
- Ja det är ju inte fel på Donken eller något annat men jag vill väll påstå att jag inte är för förtjust i "snabb"mat :-)


[ ] 0-5
Överenergisk person eller tycker du bara inte om att mysa?
Kom igen, ta det lugnt, annars dör du av en hjärtinfarkt.

[ ] 6-12
Det är inte fel att gå utan smink till skolan,
Alla kan väl unna sig att ta det lugnt ibland?

[ ] 13-19
Du är lite halvmysig,
Men dras ändå till fester?

[ ] 20-25
Vilken mysig person du är.
Du kanske festar och myser lite vartannat?


[x] 26-30
Du är nog bland dom mysigaste personerna som finns.
Lördagskvällar så gäller film och myspys,
Fester är inget för dig. Du är som en liten teddybjörn


Ja vad tycker ni stämmer det?`^^


Ja vad hände med den där tatueringen?



Ja vad hände med Linda Rosings "Kärleksgåva" till sin "Man" Fadde nu när det inte är dom två längre? Såg artikeln igår om att hon tagit bort den eller något men jag han aldrig läsa den, synd!  Men min åsikt, är det evrkligen värt att tatuera in sin pojk- elelr flickväns namn på kroppen? Vad tycker ni? :-)

Allt är bra igen

Igår var det bråk och skrik i ett par timmar, floder av tårar, timmlånga samtal och en lättnads suck när allt var över. Allt löste sig och ja vi "blev vänner igen" jag vet inte om man kan säga så när det handlar om en familj men ja, ni förstår...Så var jag sjuk idag *suck* jag som lovade mig själv att gå HELA veckan,hur jobbigt det än var, men jag brukar hålla mig till det där att det är bättre att vara sjuk och hemma en dag istället för att sen lägga däckad i en vecka. Och ja, kanske är det sant...

Det blir för mycket till slut

Allt tjat. Alla lögner. Allt svek. Alla löften.

Jag trodde mina personer som fanns i min närvaro betydde allt och lite till. Det värsta är när man efter ett tag inser att kärleken man känner bara är falsk. Hela personen är falsk. Allt känns hopplöst och lite till.

I dagar, veckor har jag bara gått och samlat på mig en massa skit. Låtsas som allt är helt okej. Men idag rann bägaren över. Det tog...stopp! Jag var bara så trött på att leva i en lögn, en lögn som bara gjorde mig själv illa. Och självklart, när jag för en gångs skull barf sa eller ja snare sagt skrek ut allt, då är allt mitt fel. Då går det bra att skälla på mig, att tillvaron är så tillfuckad som den är, det är då mitt fel. Självklart, vem annars!

Mina ögon är röda, mina kinder är svullna och jag ser ut som...jag vet inte vad. På skolan är lösningen kallvatten men jag kan ju inte påstå att tårar, vatten och masscara är en bra lösning, vilket slutar i kladd som ens spanska lärare totalförhör en om vad det är för klet under ögat (HALLÅ LÅT MIG VARA! JAG TORKADE FAKTISKT BORT DET!)

Men jag har insett att det har gått för långt nu när skolarbetet blir lidande. När jag inte ens kan sitta och prata normalt emd mina vänner utan att börja störtböla. Det här är inte hur jag ville ha det. Jag ville att 2009 skulle bli ett bra år, jag vettefan om det stämmer. Jag har helt enkelt slutat hoppas...Vad fan är meningen med livet igentligen? Ska det bara  vara ett enda stort jävla lidande tills vi dör?

Deppinlägg, egoistisktinlägg? Det skiter jag så fan heller i. Det är min blogg. OCh jag skulle itne ens svära i ren ilska nu om det inte vore för jag är så förbaskat trött...så förbaskat ledsen och bara måste skriva av mig.


Jag hjälpte en vän

Idag hjälpte jag en vän. HOn tackade mig. Det hade hon inte behövt, för den här vännen betyder grymt mycket för mig <33

Nu ska dom suga blod igen ;-(

Var ju till läkaren för ett par veckor sedan efterssom jag hade haft så mycket ont i magen. FIck ta lite prover emn de sa inget mera. Idag fick jag hem ett brev att de ska suga ännu mer blod från mig sånt som jag älskar! *not*

Aja lika bra att få det gjort, men ärligt så tycker jag själva tvättnignen innan de ska sticka nålen är värre.
Jag vet faktiskt inte varför, tror det är för då vet man att de ska till och sticka xD

Flera som vill ha en design

Det är lite kul, själv tycker jag inte den jag gjorde blev superfin, elelr den blev helt okej tycker jag, jag menar hade någon annan gjort det hade jag nog tyckt om den mer haha^^ Men huvudsaken är att Louise blev nöjd :-)

Och nu är det flera som vill att jag gör, roligt värre. Ska försöka i alla fall haha, nu när skolan drar igång igen så kommer den ta tid och skolan är alltid prio 1...

Tv nörd och Bondai Beach

Ja jag måste då kalla mig själv en riktig tv-nörd. Jag har fann koll på typ varenda serie när de sända och så vidare...det är bara att konstatera, jag har inget liv xD

Snart är det dags att gotta sig med Livräddarna på Bondai Beach :-)

Ha det gott alla! :)

200 inlägg och 93 dagar!

Vi går i skolan till juni, men lärarna hade räknat dagar vi kommer gå i skolan och det är endast 93 dagar. Jag menar det är som till mars ungefär. Gud vad tiden kommer gå fort, eller inte. Vi ska ju få göra ett nationellaprov i alla ämen, roligt*not*. Men men bara kämpa på.

Ja och nu har jag skrivit mitt 200 inlägg...lite...som jag sa med tanke på hur länge jag haft bloggen men ändå inte illa
:-)

Hur är det egentligen?

När man tittar på sånna här programm så säger dom att dom läste medicin på College, är deras college våran motsvarighet till högskolan? Jag menar deras college tid är väl 3 år? Då blir man ju läkare på kortare tid där...Jag aknse är förrvirrande men jag menar om man bara går en college utbildning i USA om man ska bli läkare eller är det en "uppföljae" såsom vi har efter gymnasium?^^ Någon som vet? :-P

Trauma:Livet på akuten

Det är bland det bästa programmet jag vet. Det är inte som scrubs eller grey´s anatomty, det här är verkligheten. Åhh jag älskar älksar det, varför kan det inte komma ut några sånna DVD-boxar med den dokumentären?^^ Det är sådana här programm som verkligen får mig att inse vad jag vill bli, vad jag verkligen brinner och vill jobba med. Nu handalr det inte om att jag brinner för att se människor som är sjuka utan för att kunna hjälpa. Gjorde senast igår ett test på gymnasieguiden (snart dax Att välja in*panik*) och (självklart) var "hjälparen" mitt ja vad ska man säga, mål. Vad jag mest passade in som...men som sagt det blir antingen NV eller OP, har även funderat på Handels men nja...tror inte det^^

Snart uppe i 200 inlägg :-)

Snart är jag uppe i 200 inlägg, inte så mycket med tanken på hur länge jag har haft bloggen men ändå kul, satt häromkvällen och läste igenom allt, lite kul att se vad jag tänkte när jag skrev det. Och jag måste ju erkänna att jag kan känna det är skönt att bara skriva av mig, jag menar jag skriver för mig själv och ingen annan så jag känner aldrig pressen på att jag måste blogga. Men det är kul :-)


Inte mycket bloggande

Har det blivit idag. Har dock mest slappat. Varit in till stan en svän och köpt ett kanongott kaffe Irisch Cream  och blommor och ett örngott till morfar som idag fyllde 79 år :-)  Var meningen att vi skulle köpa ett som det stod Världens bästa morfar på men det fanns inte*suck* bara mormor, farmor och farfar...självklart!

Men han blev glad. På hans fick det stå My star på :-)

Så var vi där och grattade han, glad blev han i alla fall och Anton fick leka med katten deras.

Ont i ryggen har jag som fan också efter gårdagen men men thats life. Förkyld är jag också...(när jag ändå är på gång att klaga varför inte klaga allt på en gång^^?)

Sen fattar jag inte hur dom som har flera barn, ett jobb och sköter hushållet hinner blogga flera inlägg om dagen? Idag tog jag hand om Anton, städade ihop här hemma och såg till att det funkade och jag han inte sitta ner en minut kändes det som...Ush, mamma jag värderar ditt arbete verkligen :-)

(Just jävlar jag har en tvättmaskin att tömma *suck*)

Nej det är väl lika bra att jag gör det på en gång xD

Nu lägger till och med jag märke till

Vad är det för domare? Lite scystare spel kan dom väl ändå bjuda på...men aja, det är ju Canada.
Det är nu dags för tredje och sista perioden och Canada leder med 2-0 inte alltför bra.
Måste ju ändå känna att jag är glad att jag sitter här med min syster för ananrs tror jag inte våran tv hade stått här
imorgon haha.

Hon har också klargjort att hennes nya idol är sportkomentatorn Niklas Wikegård.

Okej och nu belv det 3-0...suck, syrran gråter..och jag tror inte tv:n kommer åka ut haha. Vi får hoppas på det bästa nu...

Go Sverige;-)

Räddningen heter vitpepparkorn

Ja jag har hellre flera gallstensanfall än drabbas av den oönskade vinterkräcksjuka. Och jag är verkligen seriös nu! Och självklar har min käre mor dragit på sig det. Så nu heter min vn vitpepparkorn, men man ska inte säga hej förrän man är över ån, om dessa nu hjälpar, vilket jag hoppas!

Nu börjar hockeyn :-)

Ja sverige är så duktig och drar på sig en utvisning efter 22 sek, självklart xD Go sverige! ;-)...

Ja och jag hann inte ens skriva klart inlägget och Canada har gjort första målet...ja kasnke ska jag ändra mina resultat tilltyp 10-0 till Canada`? xD

Min syster gjorde en fin svordom´s ramsa  och tillföljd "...han fällde ju en Svensk"

Kanske ska vi låta henne vara domaren haha, eller inte, ni vill INTE ha henne som domare^^ Men syrran jag älskar dig ändå:-)

2-1 till Sverige

Jag vet att jag borde ligga och sova men det är ju JVM och Sverige är i final! :-)
Jag tror faktiskt  att sverige plockar Canada som dom spelar mot med 2-1, syrran tror på 3-2. Upp till bevis ;-)

Nu får ni i sömnen heja på Sverige:-)

Gjort min första design

Jag har gjort min första design =) kika in bruden här!<3

UGGS+pulkabackar= GÖR DET INTE!

Idag skulle jag vara så "rolig" med Anton så jag drog med honom i en pulka ner till vår lilla pulkabacke. Min syster var så underbart snäll och lät mig låna hennes varma UGGS. Så jag drog på mig de förbaskade skorna (det tyckte jag inte när jag drog på mig dom dock) och så traskade vi iväg. Hade även med mig bokkassen med lite böcker som skulle tillbaka till biblioteket. I alla fall så stannade vi för att först och främst åka lite pulka, dvs Anton, jag puttade.

Sen så runt hans sista åk så lämnade han pulkan nedanför backenoch vägrade gå ner för att hämta den. så tillslut gav jag väl med mig och halkade ner för halva backen innan jag satte mig på min nu onda bak/rygg, ja jag började faktiskt gråta men det har aldrig,eller jo visst finns det saker som  gjort bra mycket ondare,men flr den stunden önskade jag att man inte hade någon rygg, att man inte hade någon svansskota...Nu har jag i alla fall lärt mig att nästa gång är det RIKTIGA vinterskor som gäller...

Bring It On

Det är en/flera film(er), dock är de..ja vad kallar man dom nu igen då...fristående ja!Alla har en olik historia fast ändå så lika om jag säger så. Alla filmer är väldigt typiska tjejfilmer haha så -Killar, gillar ni inte den romatiska, lite mer musikaliska sportiga delen, då är det inget för er. Som jag skrev, en typisk tjejfilm, ni vet men blonda "bitchar", intriger, på TOK för snygga killar, en hel del kärlek och lite mera kärlek och ännu mera kärlek.

Sen är det ju dom där pangbrudarna, med en midje som en annan kan drömma om, det där perfekta håret, det där perfekta sminket som sitter hela dagarna, som till och med är kvar när de kommer helt torra ut ur duchen. Nej, jag är inte så dum så jag tror att verkligheten är såmen ändå, man lurar sig själv. Ja jag har ju inte skrivet det men det är ju cheerleder filmer. Värdelösa kanske ni tror men de är underbara, och då menar jag helt...åhh man skrattar och man gråter haha...

Ni som inte har sett dom MÅSTE se dom haha!

Kramar

Inte Skins

Blev inge skins då jag tröttnade fort. Istället blev det Bring it on: all or nothing (3:an), grymt vad ska jag säga, rolig film, lite spännande på ett komiskt sätt. Såg på den när den gick på tv3...kanonbra!

Så Mathilda och jag blev beroende så ikväll hade vi systrar lite mysigt, vi åt pizza(jag vet vad duktig jag är på att vara nyttig) och ska sträck kolla på alla "Bring it on" filmerna, finns fyra stycken=)

Nu ska jag kika lite, med världens bästa syster =)

Kramar

Skins

Efter att ha sovit på tok för länge idag komemr man aldrig igång, inte jag i alla fall. Så även denna dag får bli till att bara slappa. ,men jag ska plugga lite ikväll också.

Känner mig grymt trött hela tiden. USh nu får jag ta ocgh rycka upp mig lite...inte *gäsp* gäääspa hela tiden^^

Det vart ett meningslöst inlägg men ska ta och krypa ner i mammas och pappas säng och kika lite på serien skins nu^^

Kramar på er alla!


När lillkillen kom in genom dörren




Idag, jag fick världens underbaraste kram. Jag har varit borta från honom i vaddå, 4 dagar och ändå kändes det som han vuxit så mycket. Åhh vad jag kände mig lycklig (ja ni läste rätt! LYCKLIG) Sen kunde jag inte låta honom vara haha. Jag busade med honom och han var så duktig och hjlpte mig laga mat, dock så rörde han bara i gräddfilen och hade i peppar men han var så stolt när man sa att den var så god och han berättade med dom sötaste ögonen hur han rörst och rört...Mannen i mitt liv, det är min lillebror det. Jag älskar honom av hela mitt hjärta och bara tanken av att han skulle försvinna eller att något någon gång skulle hända honom...Jag kommer nog aldrig släppa taget om honom, inte ens när han är 35 år gammal med egen familj haha. Jag kommer alltid, alltid vara hans överbeskydande storasyster. Jag älskar honom. Tänk när jag hade min deprission i 7:an och inte ville finnas mer. När mina föräldrar bad mig att tänka på Anton, hur ledsen han skulle bli. Och jag är så glad att jag inte lät det ske. Anton, (även om  du inte kan läsa) tack för att du finns! Min favvokille^^<3<3




Är det verkligen lördag?

Jag blir helt galen av att hela tiden blanda ihop dessa dagar, åhh jag skulle vilja införa att helgdagar endast sker på helger eller inför en helg haha^^

Vi tar det faktiskt inte bara lungt^^

Som jag skrev förut så påstod jag att Louise och jag bara slappar. Efter denna dag får jag nog ändra mig där lite. Vi ahr faktiskt städat en hel del, jag har vikt tvätt, tvättat, lagat mat, diskat och ja allt som måste göras i ett hushåll. VI har till och med handlat, tre gånger. Nu börjar jag förstå (jag har väl alltid fattat men det är kul ändå) att mjölken till te:et inte alltid står där...Eller att man måste faktiskt börja skriva inköpslistor om man ska komma ihåg allt.

Jag och Louise har verkligen haft det underbart, nu vet vi hur det är att vara sambos med någon. Men vem vetm när den dagen kommer kanske man inte får en fullt lika hjälpsam en^^

The freedom Writers

Finns det någon mer film som kan påverka en så? Jag får gåshud över hela kroppen. Nu kanske ni tänker " va fan snackar galningen om?" Jag snackar om filmen, även en verklighetsbaserad film med namnet The Freedom Writers. Det är en film alla borde se. En film som berör. Jag kan inte säga äntligen, men man inser mer och mer hur bra man har det.
Jag kan inte jämnföra mig med vissa personer i filmen för jag är ingen som bryr mig om hur en människa ser ut, för alla ser exakt likadana ut på insidan. Det spelar ingen roll om man är svart, om man är asiat, om man är svensk om man är...jude. Alla är vi lika mycket värda, alla är vi människor. Att vi ser olika ut har ingenting med våran personlighet att göra.

Det kommer alltid finnas och har alltid funnits de som anser sig vara bättre än andra, bara för de ser ut på ett visst sätt, ebter sig på ett visst sätt. Men okej, jag kan inte komma och säga att jag tycker till exempel Anders Eklund är speciellt bra, där måste jag väl säga att jag tycker vi (många) andra är mycket bättre än honom men det handlar inte om det.

Det här är en film som jag skulle vilja visa för folk. Jag måste ju erkänna att jag var skeptisk till om den skulle var rolig elelr ja spännande, om den var sevärd vill säga när jag läste på baksidan men man måste ju ge allt en chans. Jag vill bara se den om och om och om och om igen! Den var inte några få gånger man fällde ett par tårar. Det där är verkligheten för många, på tok för många.



Jag har (alltid) sagt att jag vill jobba inom vården och ja det vill jag fortfarande men jag vill även kunna...åhh jag vet inte hur jag ska kunna beskriva det. Jag skulle vilja hålla på med sådant som Erin Gruwell..on var verkligen en...oändligt stark kvinna!


Jag-hatar-rubriker

Som rubrikern lyder, jag tycker de tär bland det jobbigaste att komma på, rubriken, aja.
Börjar känna mig trött och småt sjuk, men men nu får vi hoppas på det bästa, hatar att vara sjuk, och kanske lyckas jag vända tillbaka dygnet...Nej nu ska jag ropa på min sötnos som sitter och sjunger så vacker att det är dags för film, våran sista natt*snyft* innan hon åkerhem till sig 1.5 mil härifrån xD


Film(igen)

Nu ska vi se film igen.
Börjar inte bli så ovanligt nu haha.
Men nu blir det (läs:äntligen) en mer romantisk/komedi/dram, min typ av film helt enkel x)


Jag och Louise hade en fin liten konversation vid frukostbordet (som skedde vid halv två haha)

Jag: Men du, idag tar vi det bara lungt
Louise: Ja vad har vi gjort annars de senaste dagarna som varit jobbigt?
Jag: *tänker* *suck* Ja...inget...

Men men det är ju jullov, och snart börjar en termin full av prov och nationellaprov hit och dit...Så ja, vila, det behöver vi^^

Nu klagar Louise på att jag skriver mitt "milslånga" inlägg haha XD
Så jag bör väl klicka igång filmen^^

När man vänder på dygnet...

Satt och läste en blogg nyss och så stod det "...nyss ätit middag..." middag tänkte jag och var tvungen att bläddra upp för att se när inlägget var publicerat...Vid 19-tiden. MEn självklart är det ju för alla andra är i normal dygnsrytm och jag i vadå, onormal? Ja det kan man säga...Vaknade klockan sisådär kvart över två idag så jag lär nog inte somna alltför tidigt...Ush, men har jag inte somnat innan fem imorgonbiitie så tänker jag nog hålla mig vaken hela morgondagen så jag "återvänder" till en normal dygnsrytm...Jag menar, om en vecka, då börjar skolan igen, vilket påminner mig om att jag borde träna till mitt SO-prov, kanske blir att sätta sig och läsa igenom det någon gång då...^^

Och det evrkar som att husefriden bryts imorgon när Anton och co kommer hem, det vill säga familjen...de kommer ju hem ganska sent så jag hinner ju vara själv på dagen med bästa vän i alla fall =)<3

Sen hoppas jag det är körslaget...och På spåret...svenssonsvensson har jag slutat nu-.-
Ja, tycker ni det är "kärring" programm?^^ Har ni tittat på det själv någon gång? Om inte, säg då inget^^

Nej nu bör jag väl börja med våran middag, får se om det blir pasta sås med pasta och bacon...

Ja ni kanske förstår nu att jag överlevde skräckfilmen^^



Just ja, för alla er som antecknar, jag och Louise smällde i oss en haöv (jävla) tårta^^ Det blir till att träna imorgon^^

Ja (första) ännu en lista

Lista

Listan e snodd av Ferhat.blogg.se och ja Livetomlouise.blogg.se

1. Gjorde du något i år (2008) som du aldrig gjort förut?
Många saker som jag aldrig kunde trott eller tänkt...

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Säger som Louise, nja...interiktigt men ändå!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, jag tror dom kommer vänta några år till haha^^

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja "/

5. Vilka länder besökte du?
Hmm...tyskland

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Måste väl bli dessa stockholmsresor...^^(fast dock utan alla skit som hände^^)

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
1 April

8. Vad var din största framgång 2008?
Gå ner 20 kilo.

9. Största misstaget?
En sak jag inte vill prata om....

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja...gallsten

11. Bästa köpet?
Måste nog bli..hmm alla puzzel =)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Det var en svår fråga...

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina betyg

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Jason Maraz I´m yours ochAmy MacDonald This is the life

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det sämre...

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Inet för att låta som en egoist men kasnke tänkt lite mer på mig själv..(ush vad hemskt det låter"/)

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Lagt ner så mycket tid och energi på personer som inte förtjänade det

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen samt två av mina morbröder med respektive barn

19. Blev du kär i år?
Oja...eller inte riktigt kär men förälskad

20. Favoritprogram på TV?
Måste nog bli...hmm..Sjukhuset

21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Oja!

22. Bästa boken du läste i år?
Tal till min systers bröllop av Linda Skugge

23. Största musikaliska upptäckten?
Hmm, det blir nog...(vad-menas-med-det-här?)

24. Något du önskade dig och fick?
Ja det gjorde jag:)

25. Något du önskade dig men inte fick?
Ja, det också, men det var saker som inte kunde köpas om man säger så, inte kunde köpas och aldrig kommer kunna köpas heller

26. Årets bästa film?
Freedom Writers

27. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Firade med släkt och vänner

28. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Många saker

29. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Som "jag", jag bryr mig inte om vad andra tycker, jag är jag och så är det...om man nu pratar mode haha
 
30. Vad fick dig att må bra?
Ja ni...det har jag inte ett vettigt svar på...men måste jag säga något måste det vara Anton<3

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
 Sugen?-.-

32. Vem saknade du?
Mormor<33

33. De bästa nya människorna du träffade?
Måste ju få räkna med Robert, så det måste väl få bli  han=) <3


Timber falls

Jag ska se skräck! Kan ni fatta gott folk, SKRÄCK! Ush jag önskar jag hade en speciel person att hålla i handen nu...men men that´s life...nu hotar Louise med att lamporna ska vara släkta om jag inte går ifrån nu haha X)

Ni är alla välkommna på min begravning om jag dör=)


Började skriva

Häromdagen började jag skriva. Hade sett en film som berörde mig väldigt djupt. Så jag skrev. Vilket jag ofta gör. Skrev om min syn på hur ungdomar idag "ses" i samhället, hur jag upplever det. Och det känns bra. Jag hade en gång en dröm. En dröm om att bli författare, har säkert flera tiotals oavslutade noveller/"romaner" som bara ligger och  väntar på att få bli färdigskrivna. Fast självklart (med min tur) ligger dom på datorn som numera står och dammar nere i källaren...Vem vet, en dag kommer kanske någon kunna läsa min historia (jag menar min familj tex) vem vet...vem vet vad framtiden har att bjuda på?

Ja lite sent men ändå...

Mitt internet har krånglat hela kvällen. Höll på att bli halvt galen då pappa inte är hemma och kan fixa det haha, ibland är pappor bra att ha.

Jag hoppas ni alla fall har haft ett bra 2008, nu är det ett nytt år, med nya utmaningar =) Gav mig själv faktiskt några nyårslöften...

* Inplanerad studietid, alltså läxläsning samt fokus på skolan...
* Träna, något jag tycker är kul, typ simning samt en sundare livsstil...
* Försöka låta bli godis, dricka, chips och andra onyttigheter....Jag mår bätter av det, det är inte endast till för att kunna å ner i vikt...
* Börja älska mig själv mer. Se mig själv som en eprson som också kan få vara trött, sur och det alla andra kan...börja tänka på mig mer helt enkelt...
* Försöka att inte bråka med syrran^^

Det sista kan bli lite...hmm svårt men ska försöka..^^

Jag hoppas som sagt ni har haft ett bra år! OCh att det kommande, påbörjade 2009 blir än bättre=)


RSS 2.0